Over ons

Floreffe bed breakfast restaurant Pelt gastvrijheid

Beleving
en gastvrijheid

Toen Jordy en Nancy, de huidige zaakvoerders van De Floreffe, de zaak overnamen in 2021 bestond deze reeds 12 jaar lang. Als nieuw samengesteld gezin zorgt het koppel intussen voor een frisse wind in zowel de B&B als het restaurant. Samen streven ze naar een topbeleving in elk aspect, en dat voel en proef je!

Historische link
met de abdij

Wist je bovendien dat de naam van De Floreffe gekozen is omwille van de duidelijke link met de Abdij die gelegen is in het Waalse dorpje Floreffe? Reeds sinds de twaafde eeuw kwam het bestuur van de Sint-Martinuskerk in handen van de Norbertijnenabdij van Floreffe. Deze abdij werd ook eigenaar van al onze watermolens die zijn gelegen aan de Dommel, samen met andere eigendommen zoals de Grote Hof – De Kleine hof en Panhof.

Elektrische fietstocht bed breakfast
Bed breakfast Floreffe uitbaters

Meer weten?

Ruim zes eeuwen lang hebben de Witheren van Floreffe de geestelijke belangen van onze parochie behartigd. Je kan hier in ons dorp dan ook nog verschillende linken vinden die verwijzen naar deze periode, zoals de Witherendreef.

Heb je nog vragen voor ons of zou je graag je verblijf of tafeltje in ons restaurant boeken? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder!